Het is tijd voor natuurkwaliteit
Admin
/ Categorieën: Nieuws

Het is tijd voor natuurkwaliteit

Webinar

SoortenNL presenteert op vrijdag 2 december van 10.00 uur – 11.00 uur online de website Natuurkwaliteit. 

De organisaties binnen soortenNL hebben hun data over verspreiding en voorkomen van planten en dieren bijeen gebracht en zo inzichtelijk gemaakt waar welke aandacht voor natuur en landschap nodig is. Op 2 december van 10.00 uur tot 11.00 uur wordt, tijdens een online sessie, de website Natuurkwaliteit gepresenteerd met informatie over de bedreigde soorten in Nederland. 

Woorden doen ertoe. Zolang de stikstof crisis stikstofcrisis heet, zal die niet worden opgelost. We moeten het hebben over natuurkwaliteit. Dat gaat over stikstof maar ook over water, gifstoffen, landschap en gezondheid en zolang we dat niet integraal bekijken, hebben niet alleen de boeren geen zicht op een uitweg  maar is er ook voor natuur en landschap geen perspectief. 

In het webinar natuurkwaliteit laten we zien dat natuur véél meer is dan alleen verplichte soorten in reservaten achter hekken. De organisaties binnen soortenNL hebben alle data over verspreiding en trends van planten en dieren bijeen gebracht en zo inzichtelijk gemaakt waar welke aandacht voor natuur en landschap nodig is. Dat stelt ons voor een forse ruimtelijke uitdaging. De uitdaging zit er ook in om ervoor te zorgen dat we daar voldoende kennis over hebben – nu en in de toekomst.

Tijdens het korte webinar op 2 december lichten we toe hoe de data is opgebouwd en daarna gaan we wat dieper in op verschillen en overeenkomsten tussen landschappen en soortgroepen. In het tweede deel is er aandacht voor de politieke implicaties van de informatie. Dat deel zal worden ingeleid door een korte reflectie en vragen van de Tweede Kamerleden Laura Bromet (Groenlinks) en Derk Boswijk (CDA). Ook is er ruimte voor een aantal vragen van de deelnemers. Na de presentatie gaat de website Natuurkwaliteit online.

Aanmelden voor het webinar

Vorig artikel Tips van Sander Turnhout
Volgend artikel Paddenstoelen tips van Rob Chrispijn
Printen
1635
Back To Top