Veelgestelde vragen biodiversiteit

Hoe zit het nou met stikstof, wat zijn de gevolgen voor onze biodiversiteit en waarom is dat zo erg? Hoe staat het met de Natura2000 gebieden van ons land? Is droogte nog steeds een probleem? 

Net als in andere domeinen kent de natuurbescherming discussies die iedere keer terugkeren zonder dat ze tot voortschrijdend inzicht leiden. Net als in de film Groundhog Day vindt elke dag een herhaling van zetten plaats totdat er fundamentele verandering komt. De route naar verandering is verbetering op onderdelen. Daarom doen wij op deze pagina een aantal handreikingen per onderwerp. Sommige discussies hoeven we niet nog een keer te voeren. De lijst publicaties hier is niet volledig en niet af. Heb je onderwerpen of wetenschappelijke inzichten die je wilt delen, mail dan naar groundhogday@soortennl.nl

MEET-UP BASISKWALITEIT NATUUR
Admin
/ Categorieën: Home news, Nieuws

MEET-UP BASISKWALITEIT NATUUR

23 mei 2022

MEET-UP BASISKWALITEIT NATUUR
Basiskwaliteit Natuur. Ooit van gehoord? Eigenlijk is het heel simpel. Per gebied wordt
de vraag beantwoord aan welke minimale eisen het moet voldoen om te kunnen spreken van natuur. SoortenNL gelooft dat er op simpele manieren samengewerkt kan worden aan betere en meer natuur in Nederland. Dat gaat veel verder dan de Natura2000 gebieden.
 
WAT NEEM JE MEE NAAR HUIS?  
Tijdens dit event leer je wat basiskwaliteit is en hoe je het kunt meten. Maar het allerbelangrijkste is dat je wordt geïnspireerd om er zelf mee aan de slag te gaan voor bijvoorbeeld je beheerplan, omgevingsvisie of in de stad.  

SAMEN VOOR MEER NATUUR EN MEER SOORTEN
Mis het niet en ga samen met ons de uitdaging aan om Nederland steeds een beetje natuurlijker en soortvriendelijker te maken.

MIS HET NIET EN ZET DE DATUM IN JE AGENDA
Zet 23 mei dus in de agenda! De dag is gratis bij te wonen, inclusief lunch. Binnenkort maken wij het programma en de sprekers bekend. 
 
Printen
710
Back To Top