Hét kennisnetwerk voor alle wilde planten en dieren van Nederland.

Aankomende activiteiten

9 mei, 2024

Basiscursus planten en dieren herkennen

25 juli, 2024

Vertoning Groenkijkers @ Hornhuizen

2 augustus, 2024

Tuinvlindertelling

Samenwerkende natuurorganisaties

De organisaties in ons netwerk doen onderzoek en verzamelen gegevens over de natuur, met behulp van duizenden waarnemers. Deze gegevens gebruiken we om alle soorten in Nederland en hun leefgebieden te beschermen.

Copyright Ronald Morsink

Nieuws

#25jaarNEM: Over het belang van Burgerwetenschap

#25jaarNEM – een prachtige dag en een mooie toekomst

“Soms is het slechte nieuws zo overweldigend dat het je lam slaat. En precies dat moet je niet laten gebeuren, want we weten en kunnen heel veel.”

Historische overwinning voor Europese natuur

Basiscursus Planten en Dieren Herkennen 2024

Hoe herken je verschillende Nederlandse plant- en diersoorten en waar en hoe leven ze? Zwemt hier een otter of een bever? At de eekhoorn of de specht van deze dennenappel? Welke vlinder vliegt er in de tuin? Dat – en meer – leer je in de Basiscursus Planten en Dieren Herkennen in 10 online lessen.

Komende activiteiten

De aangesloten organisaties van SoortenNL organiseren allerlei activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Met workshops, excursies, lezingen en cursussen kun je meer leren over soorten of ze in het echt zoeken.

Word vrijwilliger bij één van onze organisaties

Om natuur te kunnen beschermen en onderzoek te kunnen doen, hebben we natuurgegevens nodig en vrijwilligers zijn hierbij onmisbaar. Week in, week uit zijn er duizenden mensen die voor onze organisaties op pad gaan. Wil jij weten of het iets voor jou is of hoe je kunt bijdragen?