Groenkijkers

Groenkijkers

Op donderdag 18 april 2024 is de documentaire “Groenkijkers” van regisseur Sanne Rovers uitgezonden op NPO2, om 22:20 uur.

Over deze documentaire
Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Een persoonlijke dialoog tussen Sanne en haar vader Jacques vormt de kern van deze documentaire. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in ‘hun’ natuurgebied.

Klik hier om Groenkijkers te bekijken

Campagne
Sinds de première van de documentaire (december 2023) hebben SoortenNL, Docmakers en Impact Makers de campagne Iedereen wordt Groenkijker gelanceerd.

Liefde
De campagne bouwt verder op de boodschap uit de film: liefde voor je omgeving begint bij goed kijken. De noodklok heeft allang geslagen, nu is het zaak dat we zoveel mogelijk groenkijkers optuigen om onze natuur weer gezond te maken.

Vertoningen
Onderdeel van de campagne zijn vertoningen door het land, inhoudelijke bijeenkomsten, een podcast en een social media campagne. 

Activiteiten
Scroll naar beneden voor de activiteitenlijst; daarin zie je wat er allemaal gebeurt de komende maanden.

Zelf iets organiseren?
Heel graag zelfs! Klik daarvoor op de knop hieronder. 

Groenkijkers is geproduceerd door Docmakers in co-productie met de NTR. De film is mede mogelijk gemaakt door AFK, CoBO en NPO-fonds. De impact campagne is mede mogelijk gemaakt door Fred Foundation en Het Cultuurfonds. Foto poster: Rogier Maaskant: www.rogiermaaskant.com

Podcast Frisse Blik

In Frisse Blik laten we zien dat naar buiten gaan niet alleen altijd en overal kan, je wordt er ook nog eens gelukkig van!

Gemaakt door Stratenmakers Audiocollectief in opdracht van en in coproductie met Impact Makers. Mede mogelijk gemaakt door Het Cultuurfonds, Fred Foundation en SoortenNL.

Wat kun jij doen?

Groenkijkers activiteiten

Vertoning Groenkijkers @ Hornhuizen

Vertoning
25 juli, 2024

Meer informatie