NEM-Jubileumdag op 28 juni: meld je nu aan

Gepubliceerd op: 27 mei, 2024

We vieren 25 jaar Netwerk Ecologische Monitoring 

Het Netwerk Ecologische Monitoring (NEM) meet sinds 1999 structureel de natuur in Nederland. Met het NEM kijken we naar welke planten en dieren er allemaal leven in ons land en vooral: hoe gaat het met die soorten? We brengen inmiddels 25 jaar de trends en verspreiding in kaart; van vogels en zoogdieren tot paddenstoelen en vlinders.

Tijdens de jubileumdag ‘Op weg naar een duurzame toekomst‘ op vrijdag 28 juni staan we stil bij deze bijzondere mijlpaal. We hebben een boeiend programma samengesteld, dat plaatsvindt in LEF Future Center van Rijkswaterstaat in Utrecht.

Samen blikken we terug op wat het NEM de afgelopen 25 jaar heeft bereikt. En we kijken vooruit. In interactieve sessies storten we ons op belangrijke thema’s voor de ecologische monitoring in Nederland. Hoe werven en binden we vrijwilligers? Welke toepassingen van NEM-data zijn er te verwachten? Op welke manieren kunnen mensen soortenrijkdom in hun omgeving beleven? En hoe kunnen we de ecologische monitoring een podium bieden?

Op deze dag zijn allerlei mensen uit het werkveld van ecologische monitoring aanwezig, van beleidsmakers en terreinbeheerders tot meetnetcoördinatoren en vrijwilligers. In het programma is voldoende ruimte om elkaar te ontmoeten en te netwerken.

Programma

Download het uitgebreide programma (pdf).

Aanmelden

U kunt u aanmelden via dit formulier.

Picture of Jeroen

Jeroen